Æblesirup af de kedeligste æbler
Æblesirup af de kedeligste æbler
GoGetGreen handler om at reducere spild af vores skønne ressourcer, og æbler er der altid overskud af i Danmark
Vi har et gammelt æbletræ med en ukendt æblesort, som ikke smager af særlig meget og samtidig har en utrolig kort holdbarhed.
Det giver til gengæld MASSER af frugt og der er mere end rigeligt til både høns og havens fugle, som er vilde med æblerne, men rigtig mange går til og rådner på jorden.
Nu har vi endelig fundet en rigtig god måde at bruge de kedelige æbler på og svaret er: Æble-sirup
Opskrift:
Æble-sirup/æble-melasse
- Pres/juice æblerne og dræn saften i et klæde, så den er helt klar.
- Kog saften ind på svag varme, til den er tyk og mørk.
- Skum de sidste urenheder fra, inden den hældes på steriliserede glas.
Anvendelser af siruppen
Æble-siruppen er ret syrlig, og vi bruger den derfor mest i dressinger.
Men prøv dig frem med at bruge den i stedet for kombinationen af sukker og citron i det salte køkken, i kager, på morgenmaden og meget mere.
Giv os gerne dine tips til at bruge siruppen i kommentarerne!
Download GoGetGreen app
Gå på opdagelse i vores blogindlæg
Hold dig opdateret på sæsonens råvarer, lær nye dyrknings-tricks
og meget mere med vores blogindhold
Den vil være synlig, når den er blevet godkendt af en administrator.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.